Balint intervisie 

Balint Intervisie

In een Balintgroep kunnen (huis)artsen op systematische wijze reflecteren over hun persoonlijke praktijkervaringen met de patiënt, ethische zaken, behandeldilemma’s, dreigende burn-out, vermindering van werkplezier, of andere ervaringen in contact met patiënten en/of collega’s. De methodiek biedt een instrument om deze ervaringen uit te diepen onder begeleiding van een psychotherapeut/klinisch psycholoog.  Dit vindt plaats in een groep van maximaal 8 (huis)artsen. Hierbij is het van belang dat er een veilige sfeer ontstaat in de groep, zodat in openheid en onderling vertrouwen de verschillende dillema’s onderzocht kunnen worden.

Zie ook: https://www.balintnederland.nl

 

Doel

Casuïstiek rond ervaringen in de patiënt-huisartsrelatie, of in de samenwerking met collega’s kunnen ingebracht worden en worden volgens de Balint-intervisiemethodiek onderzocht en besproken.

 

Tijdstip

Elke maand is er een bijeenkomst van 2 uur. Er vinden 10 bijeenkomsten per jaar plaats. 

Er is geen bijeenkomst in de schoolvakanties Regio Noord. 

 

Accreditatie

De intervisie wordt zowel door de KNMG als LHV als geaccrediteerde nascholing erkend.

(1 punt per intervisie uur; max. 20 punten op jaarbasis)

 

Over mij

Mijn naam is Rachelle Landman, Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut. Na het afronden van mijn studie Klinisch Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (2004) heb ik gewerkt bij verschillende Riagg’s, waar ik ook mijn opleiding tot GZ-Psycholoog heb afgerond (2007). Vervolgens heb ik bij Arkin in Amsterdam mijn opleiding tot Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut gevolgd (2011-2014). Gedurende de vier jaar van de opleiding heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, waaronder een kliniek voor eetstoornissen, een dagkliniek en een poli voor persoonlijkheidsstoornissen. Tijdens mijn opleiding heb ik ook psychologisch onderzoeken, een managementopdracht en wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd. De afgelopen 10 jaar heb ik met name psychotherapeutische behandelingen, zowel individueel als groep, gegeven voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast participeer ik als behandelaar in verschillende effectiviteitsstudies naar Schematherapie.

Ik ben supervisor voor de Vereniging voor Schematherapie (VSt), Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt) en Vereniging voor Groepsdynamica en Psychotherapie (NVGP). Sinds geruime tijd geef ik binnen Arkin supervisie aan GZ-psychologen, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten, Psychiaters of degenen die in opleiding zijn tot deze registraties. Vanuit mijn eigen praktijk verzorg ik cursussen op het gebied van Groepsdynamica, Schematherapie, supervisie en intervisie.

Zie ook: Over mij

 

Voor vragen en/of aanmelden

Gebruik het contactformulier op deze website: Contact

Of stuur een mail naar: info@rachellelandman.nl

 

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.